Opdatering af WordPress og plugins

WordPress og mange plugins hertil, får løbende opdateringer som man selv skal installere. Opdatering af WordPress er en vigtig opgave som hjemmesideejer, da det sikre kvaliteten og sikkerheden af hjemmesiden. Opdateringerne kan indeholde både fejlrettelser, nye funktioner samt forbedring af sikkerhed, så der er mange gode grunde til at opdatere. Får man ikke opdateret, kan det i værste fald betyde at jeres hjemmeside bliver hacket, hvilket koster tid og penge at få udbedret. Medmindre andet er aftalt, er det jeres eget ansvar at få opdateret jeres hjemmeside.

En sikkerhedsrisiko

WordPress, samt plugins, er open-source, hvilket betyder at alle kan kigge ind i maskinrummet for fejl og sikkerhedshuller der kan udnyttes til ondsindede formål. Dette gør det meget nemmere for hackere, at opsætte automatiske processer, der  hopper fra hjemmeside til hjemmeside for at finde et kendt sikkerhedshul. Er din WordPress ikke blevet opdateret i lang tid, er der en større risiko for at din hjemmeside har et sikkerhedshul, og at det bare er et spørgsmål om tid, før hackerne finder det.

Sådan håndterer du opdatering af WordPress

Det er faktisk meget nemt at opdatere WordPress og plugins. Hvis du har opdateringer kan du i den øverste bjælke se et ikon med to pile der kører i ring med et tal ud fra det. Dette betyder at du har x antal opdateringer.

opdatering af wordpress i admin bar

Klikker du på ikonet, kommer du til en side der lister alle de tilgængelige opdateringer. Opdateringerne er inddelt i 4 overordnede kategorier: WordPress, Plugins, Tema & Oversættelser.

Wordpress opdateringsside

WordPressopdateringer

Øverst oppe vises WordPress opdateringerne. Dette er nogle af de vigtigste opdateringer, da det er selve maskinrummet af din hjemmeside. Ligesom en bilmotor skal smøres og serviceres regelmæssigt, det samme skal din hjemmeside.

opdatering af wordpress tilgængelig

Har du en opdatering af WordPress, vil der stå at du har en nyere version af WordPress tilgængelig. Er dette tilfældet, trykker du blot på knappen “Opdater nu”, og WordPress vil gå igang med at opdatere. Vi anbefaler at du opdatere WordPress lige så snart der kommer en ny opdatering.

Pluginopdateringer

Din WordPress hjemmeside indeholder med stor sandsynlighed et par plugins, der tilføjer funktionalitet til din hjemmeside. Disse plugins skal også opdateres en gang imellem for at modtage fejlrettelser og sikkerhedsopdateringer.

Opdateringer til WordPress-plugins vil blive vist under WordPressopdateringerne. Antallet af opdateringer vil afhænge af hvor mange plugins du har, og hvor lang tid siden det er at du opdaterede sidst. Målet er at holde denne liste så kort som muligt.

opdatering af wordpress plugins tilgængelig

Heldigvis er det meget nemt at opdatere alle dine plugins. Du skal blot afkrydse  “Vælg alle”  og trykke på knappen “Opdater plugins” og WordPress vil gå i gang med at opdatere alle dine plugins. Når WordPress opdaterer, får du en skærm  hvor du kan se status på de forskellige opdateringer. Skulle der ske en fejl ved opdatering af et plugin, ville du kunne se det her.

opdateringsfeedback

Når opdateringerne er færdige, vil der stå “Alle opdateringer er installeret” og du kan se to knapper der kan føre dig videre.

Det bedste er at opdatere dine plugins så snart de kommer ud, men der kan godt komme flere opdateringer dagligt, så prøv at organiser opdateringerne til f.eks. en gang i ugen.

Temaopdateringer

Dit tema er din hjemmesides udseende, og der kan også løbende komme opdateringer til dette. Opdatering af temaer sker sker på samme måde som plugins.

opdatering af wordpress temaer

Oversættelser

Oversættelser gør at WordPress, plugins og temaer kan understøtte flere sprog, og der kommer også løbende opdateringer til disse. For det meste bliver oversættelser opdateret sammen med det plugin / tema de hører til, så dette er ikke noget du behøver at forholde dig til.

opdatering af wordpress oversættelser

Risiko ved opdatering af WordPress

Ligesom med alle andre opdateringer, så er der også en lille risiko forbundet med opdatering af WordPress. Det kan ske at en opdatering af et plugin eller tema, ikke kan spille sammen med resten af hjemmesiden, og at det derfor vil holde op med at virke. Dette sker meget sjældent, men skulle det ske at din hjemmeside ikke virker efter en opdatering, skal du kontakte dit webbureau eller din host for at få udbedret problemet. Det anbefales altid at der tages regelmæssige backups af dit website, så du hurtigt kan komme op og køre efter et nedbrud.

Hjælp til opdatering af WordPress

Skal du bruge hjælp til at opdatere og vedligeholde din hjemmeside, så kontakt os eller et andet webbureau som kan være behjælpelige med det. Ved at lade os håndtere det, kan du bruge din tid på vigtigere ting, og så skal du ikke tænke på sikkerheden, for den har vi styr på.

Vil du vide mere?

Kontakt os for et uforpligtende tilbud


    Når du udfylder denne formular, gemmer vi dit navn, email og besked for at kunne besvare din henvendelse. Du kan læse meget mere om vores behandling af persondata samt dine rettigheder i vores persondatapolitik